Naturskyddsverket ger 25% elfordonspremie på köp från 20 september 2017!
För att öka användandet av eldrivna fordon har regeringen tagit fram en elfordonspremie. Premien omfattar bl.a. elrullstolar, elscootrar och elcyklar. Detta ger köpare av ny elscooter till ett bidrag på 25 procent, med ett bidragstak på 10.000 kr, av elscootern inköpspris. Även rabatterade elacootrar omfattas av premien!

Premien ska man kunna ansöka om från Naturvårdsverket från den 1 februari 2018. Bidraget ska gälla retroaktivt för köp gjorda från och med den 20 september 2017. Spara kvittot tills vidare!

Mer information om elfordonspremien:

http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/12/regeringens-elfordonspremie-klar/

http://www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Bidrag/Bidrag-for-kop-av-elcykel-eller-elmoped/

Vad är en elcykel?
En elcykel är en cykel som är utrustad med batteri och motor. Du cyklar som vanligt men utan något tungt motstånd. När du trampar på pedalerna aktiveras motorn upp till en hastighet på 25 kilometer i timmen. När du nått den hastigheten stängs motorn av och du måste trampa själv om du vill ta dig fram fortare.
Om elcykeln går fortare än 25 kilometer i timmen klassas den som moped och då krävs det att föraren är minst 15 år, har förarbevis, mopedhjälm och att elcykeln är trafikförsäkrad.

Elcykel har blivit allt mer populärt och bara de senaste två åren har försäljningen av elcyklar mer än fördubblats enligt statistik från Cykelbranschen.

Priset för en elcykel ligger i dag på omkring 6 000 kronor och uppåt och det finns många att välja mellan.

Innan du söker bidrag.
Du som söker måste vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer.
Det är du som konsument som ska skicka in ansökan om bidrag. Bidraget kan inte sökas av den som säljer ett elfordon.
För att ansöka måste du skicka in en kopia av kvittot på ditt fordonsköp. Observera att vi inte har möjlighet att returnera några originalkvitton. Fordonets ramnummer ska framgå av kvittot, eller av annan handling från din återförsäljare, till exempel ett garantibevis.
Söker du bidrag för en elcykel måste den vara CE-märkt eller överensstämma med standarden för elassisterade cyklar (SS-EN 15194). Om du istället köpt en elmoped eller elmotorcykel måste den ha ett så kallat CoC (Certificate of Conformity), som är en särskild typ av fordonsintyg. Om du är osäker på om fordonet du köpt har rätt märkning och uppfyller alla krav, fråga din återförsäljare.
Endast nya fordon omfattas av bidraget. Du kan alltså inte få stöd för ett fordon som du leasat, hyrt eller köpt begagnat. Det går heller inte att få bidrag för hemmabyggen eller för att konvertera exempelvis en cykel till en elcykel genom att installera ett batteri på den.

Här finns ansökan om elfordonspremien att ladda ner: elfordonspremien-ansokan

Vid ansökan är det viktigt att ni kryssar i angående vilken typ av elfordon det är, välj följande alternativ: Eldrivet fordon för användning av personer med fysisk funktionsnedsättning. Jag intygar att inget annat offentligt stöd beviljats för fordonet.

Du får snabbast beslut om bidrag om du använder deras digitala ansökningstjänst. Om ansökan kommit in digitalt så får du beslut inom tre till fyra arbetsdagar och utbetalning inom 10 bankdagar. Om du skickar in din ansökan per post kan det dröja flera månader innan du får beslut om bidrag.

Om du har frågor om bidraget går det bra att kontakta Naturvårdsverkets kundtjänst. Öppettider: vardagar kl 8.00-16.30
Telefon: 010-698 14 00

Vi är igång att märka alla våra elscooter med ett unikt ramnummer. Om ni köpt en redan av oss och önskar få ramnummer, kontakta oss på info@www.dosmart.se så ska vi hjälpa er.